Ny ägarkonstellation

RS Bygg stärker upp med nya delägare och välkänd entreprenör.

Jag är både glad och stolt över att vi nu fått allt på plats och blir ännu starkare framåt! säger en mycket glad Robin Sjöström, VD och grundare av byggföretaget Robin Sjöström Bygg AB, till vardags RS Bygg, som tre år i rad fått utmärkelsen Årets Byggföretag i Sverige.

Vad Robin menar är att han nu presenterar en ny ägarkonstellation för sitt bolag.

Linus Sjöstedt som arbetat 6 år i företaget köper in sig och blir delägare vilket känns fantastiskt bra! Linus har ett enormt hjärta för bolaget och dess personal, han är verkligen en stor anledning till våra framgångar, säger Robin. Jag är både glad och tacksam över att ha fått möjligheten att gå in som delägare, det är något vi diskuterat under en tid och det känns fantastiskt inspirerande att fortsätta företagsbygget, nu som delägare, säger Linus.

Sen har vi den kanske mer oväntade delägaren, serieentreprenören Roger Hydén.

Jag tog initiativ till första mötet med Roger eftersom jag ser upp till honom, både som person och på det sätt han byggt upp bolag i många år. Det ena ledde till det andra och nu står vi här som delägare vilket jag är supertaggad och stolt över, säger Robin.

Vad är anledningen till att du köper in dig i RS Bygg Roger? Du förknippas väl framförallt med den tyngre industrin?

Ja det är verkligen inget som jag planerat och det är ju också en helt ny bransch för mig, säger Roger som till vardags är verksam inom Enerco Group där man levererar teknik och underhållstjänster till svensk industri. Byggindustrin är något helt annat och investeringen sker därför från min egna plattform RH Gruppen Holding berättar Roger. Men jag blev så imponerad när Robin berättade om hur man driver bolaget, hur man arbetar med sin fantastiska personal och sina kunder. När jag sedan läste massor av kundrecensioner kunde jag konstatera att det fungerar i praktiken också, det väckte verkligen mitt intresse. Som jag ser det gör de mer eller mindre allt rätt, utan att krångla till det minsta, vilket verkligen inte är så lätt som det låter. Både Robin och Linus är unga drivna entreprenörer och har en hög målsättning med sin verksamhet, vilket jag gillar skarpt. Jag älskar när vi som kommer från små orter eller landsbygd inte ser begränsningar utan satsar fullt ut på nationell marknad. Kan jag vara ett stöd på den resan och dela med mig av mina erfarenheter så gör jag det med glädje. I tillägg kan jag nämna att jag tycker det är otroligt viktigt att bolagets grundare Robin Sjöström fortsätter vara huvudägare, vilket han är även efter att jag och Linus köpt in oss.

Jag frågar Robin om bolagets framtidsplaner.

Vi ser en ökad mängd förfrågningar på lite exklusivare hus både på lantliga lägen och vid sjö- och havslägen, något som vi tycker är fantastiskt kul och som passar oss väldigt bra. Men självklart kommer även vi fortsätta serva privatmarknaden med ombyggnationer, renoveringar och tillbyggnationer. Vi har en fantastisk orderstock som hela tiden växer vilket ger oss stabilitet och styrka när vi satsar framåt och det innebär också att vi kommer behöva anställa fler till vårt team, så håll gärna utkik efter våra rekryteringsannonser, säger en uppenbart glad Robin Sjöström.
Publicerad: 2021-12-09